חיישנים בסמארטפונים יוכלו להתריע ולסייע במניעת שריפות

מחקר של פרופ' קולין פרייס ושל הדוקטורנטית חופית שחף מצביע על יכולת להיעזר בנתונים הנאספים מטלפונים כדי לסייע במניעת שריפות

חיישנים בסמארטפונים יוכלו להתריע ולסייע במניעת שריפות

החיישנים שבטלפונים הניידים שלנו אוספים מידע רב. הם אוספים מידע עלינו, על הפעילות שלנו ועל המקומות שאנו עוברים בהם, אך הם אוספים גם מידע רב על הסביבה שבה אנו נמצאים.

 

המחקר שעורכים הדוקטורנטית חופית שחף ופרופ' קולין פרייס מבית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ באוניברסיטת תל אביב, הראה כי באמצעות ניתוח וריכוז של מידע שנאסף על ידי סמארטפונים, נוכל לשפר את חיזוי מזג האוויר ואף להציל חיים באירועים קיצוניים. במחקר נבדקו מדדים שונים. בוועידה השנתית למדע ולסביבה של האגודה הישראלית לאקולוגיה ולמדעי הסביבה, שנערכה בבניין פורטר בחודש יוני, הציגו החוקרים את ממצאי המחקר והמחישו כיצד באמצעות הנתונים שנאספים על ידי חיישני לחות בסמארטפונים, ניתן לאתר אזורים שבהם תנאים המתאימים להתפתחות שריפות ולהתריע מבעוד מועד על הסכנה.

 

במחקר, נאספו נתונים לאורך ארבע שנים מטלפונים שהוצבו באוניברסיטת תל אביב ומנתונים ששיתפו 40,000 איש ברחבי העולם באמצעות האפליקציה השיתופית WeatherSignal.

 

למרות שתחנות מטאורלוגיות הנן משוכללות ומדויקות יותר מטלפונים סלולריים, התחנות מרוחקות זו מזו ויכולת הכיסוי שלהן מוגבלת. המספר הרב של טלפונים שנמצאים בתנועה ממקום למקום ויכולת האיכון שלהם באמתעות נתוני GPS, מאפשרים מיפוי בכיסוי נרחב של נתונים אשר יסייעו לאתר התפתחות תנאים מתאימים ולחזות סיכונים לאירועים קיצוניים כדוגמת שריפות.

 

כתבה על המחקר התפרסמה בזווית, סוכנות הידיעות למדע ולסביבה, ובאתר מאקו. כתבה נוספת על המחקר התפרסמה ב-YNET לפני כשנה.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>