פרופ' משה בן שלום זכה במענק ERC

פרופ' בן שלום, מבית הספר לפיזיקה ולאסטרונומיה, זכה במענק מחקר יוקרתי של ה-ERC מהאיחוד האירופי

פרופ' משה בן שלום זכה במענק ERC

ברכות לפרופסור משה בן שלום מביה"ס לפיזיקה ואסטרונומיה שזכה במענק ה-ERC היוקרתי לשנת 2023.

פרופ' בן שלום, מהחוג לפיזיקה של חומר מעובה, נמצא באוניברסיטת תל-אביב מאז 2017, במחקרו מציע לפתח שיטות לשליטה בתזוזה יחסית (החלקה) בין יריעות של אטומים המסודרים במבנה מחזורי – גבישים שכבתיים. כל תזוזה כזו יוצרת סידור גבישי מלאכותי חדש עם תכונות שונות, כך ששליטה בהחלקה יעילה ומהירה בין שכבות האטומים צפויה לחשוף מנגנונים בסיסיים בדינמיקה של אטומים ואלקטרונים, כגון חיכוך וקיטוב, ולאפשר פיתוח שלל טכנולוגיות חדשות.

מענקי ERC הם תחרותיים וגדולי תקציב במיוחד. המענק נועד לאפשר לחוקרים מבטיחים להגשים את מטרות המחקר שלהם כמו גם לקדם שיתופי פעולה פורים ולסייע למיצוב ובניית צוותי מחקר פורצי דרך.