ברכות לאיתמר כהן שנבחר כזוכה במחזור הראשון של מלגות ע״ש זאב ז׳בוטינסקי בתחומי המדע היישומי

איתמר הוא דוקטורנט בביה"ס לפיזיקה ולאסטרונומיה, במסלול הישיר לתואר השלישי

מר איתמר כהן  נבחר כזוכה במחזור הראשון של מלגות ע״ש זאב ז׳בוטינסקי בתחומי המדע היישומי, המוענק על ידי משרד המדע לתלמידים במסלול הישיר לדוקטורט.

איתמר חוקר כיצד לייזרים רבי-עוצמה יכולים להאיץ אלקטרונים לאנרגיות גבוהות.

במשך שנים רבות, אלקטרונים גבוהי-אנרגיה כאלה יוצרו רק במאיצי חלקיקים גדולים ויקרים מאוד. עבודתו של איתמר, לעומת זאת, נערכת במעבדה אוניברסיטאית במרתף של ביה״ס לפיזיקה. במעבדה הזו מותקן לייזר רב-עוצמה בעל הספק של 20,000,000,000,000 וואט (20 טרה-וואט). הטכנולוגיה  שאיפשרה למזער מערכות לייזר רבות-עוצמה כאלו, נקראת Chirped Pulse Amplification, והיא זיכתה את הממציאים שלה בפרס הנובל בפיזיקה השנה.

מחקרו של איתמר מכוון לאפשר האצת אלקטרונים בצורה קומפקטית וזולה לשימוש בתחומי הרפואה, הנדסת החומרים, הבטחון ולמחקר בסיסי.