מערכות מים ל-5000 ילדים בטנזניה

צוות אפריקה, מהנדסים ללא גבולות ישראל - תל אביב בנה בפסח 2022 מערכות מים ליותר מ-1000 ילדים בטנזניה

מערכות מים ל-5000 ילדים בטנזניה - צוות אפריקה, מהנדסים ללא גבולות ישראל

צוות אפריקה, מהנדסים ללא גבולות ישראל – תל אביב בנה במהלך פסח 2022 מערכות מים ליותר מ-1000 ילדים בטנזניה. הפרויקט עוסק באספקת מי שתייה נקיים לאזורים כפריים באפריקה ומונה 20 מתנדבים מתחומים מגוונים שמנהלים את הפרויקט מקצה לקצה לאורך כל השנה: מגיוס כספים ושיווק ועד בנייה והטמעת המערכות בשטח, ופועל באופן רציף משנת 2013 במחוז Babati שבצפון טנזניה. הצוות מורכב כולו מסטודנטים לתארים ראשון, שני, ושלישי באוניברסיטת תל אביב, ומקיים שיתוף פעולה הדוק עם המרכז לחקר המים  ועם המחלקה הבין לאומית באוניברסיטה.

המערכות שבנה הצוות לאורך השנים מצליחות כיום לספק מי שתייה נקיים ליותר מ-5000 ילדים בשישה בתי ספר. הפתרון לבעיית המים הוא פשוט ובר קיימא: באמצעות שימוש נכון, שטח הגגות של בית הספר יכול לאגור מספיק מים כדי לספק את צורכי ילדי בית הספר לאורך כל העונה היבשה. הצוות משתמש במספר מסננים פשוטים ובטבליות כלור על מנת להבטיח שהילדים ישתו מים נקיים.

המטרות המרכזיות של המשלחת היו לבנות שתי מערכות איסוף מי גשמים חדשות בבתי ספר בנפח כולל של 75 קו"ב, מתוכם אחת באזור חדש לחלוטין, לחתום על הסכם שיתוף פעולה מול ראשי המחוזות שיגדיר את חלוקת האחריות בין הקהילה המקומית לצוות הישראלי, העברת תוכנית חינוכית מורחבת בנושאי מים והגיינה, ובניית קשר עם ארגונים בין לאומיים שעובדים בטנזניה.

ב-29.5 התפרסמה כתבה על הפעילות בעיתון "הנדסת מים", מגזין המים המוביל של ישראל בעל תפוצה של עשרות אלפי קוראים באקדמיה ובתעשייה.

צוות אפריקה, מהנדסים ללא גבולות ישראל - תל אביב 2022

לקריאת הכתבה המלאה (מעמוד 53) >

לפרטים נופסים ויצירת קשר:

- אתר >

- לינקדאין >