מחקר חדש: המחיר הסביבתי של מי ברז בישראל כמקרה בוחן לאזור ים תיכוני צחיח למחצה

במחקר המבוסס על ניתוח מחזור חיים (life cycle assessment) בוצע לראשונה ניתוח של ההשפעות הסביבתיות השונות של מי הברז בישראל הכולל אחוזי התפלה גבוהים

מחקר חדש: המחיר הסביבתי של מי ברז בישראל כמקרה בוחן לאזור ים תיכוני צחיח למחצה - ורד בלאס ונועה שטרן

במסגרת עבודת הדוקטורט של נועה שטרן מרון בהנחייתם של ד"ר ורד בלאס ופרופסור גרג תומה פותח מודל LCA שבוחן את ההשפעות הסביבתיות של מערכת מי השתייה בישראל לכלל מערכת המים כולל מערכת ההתפלה, שאיבה, טיפול, הולכה וכו'.

המחקר בוצע לשנים 2011, 2012, ו-2015 ובחן בין היתר את המשמעות האנרגטית ופליטות גזי החממה לקוב מים תחת תרחישים שונים.

תוצאות המחקר מאפשרות למצוא דרכים להתייעל ולהפחית את ההשפעות הסביבתיות השונות של המערכת ולהבין את מצבנו בהשוואה למדינות אחרות. כמו כן הנתונים יכולים לשמש חברות מסחריות שונות שעושות שימוש במי  ברז כחלק מפעילותן או כחומר גלם במוצריהן על מנת לכמת את המחיר הסביבתי האמיתי שלהן בישראל.

תחום ה-LCA הינו נושא חדש יחסית בישראל וקיימים מעט מאד נתונים מקומיים. באוניברסיטת תל אביב מובילים במחקר ולימוד הנושא כבר משנת 2010.

מאמר על המחקר התפרסם בכתב העת:  .International journal of LCA

כתבה על המחקר הופיעה לאחרונה במדור "סביבה ומדע" של ynet: התעריף הסביבתי של מי ברז.