מים נקיים באפריקה

צוות אפריקה מהנדסים ללא גבולות - תל אביב מספק מים לכפרים בטנזניה

מים נקיים באפריקה - צוות אפריקה מהנדסים ללא גבולות - תל אביב מספק מים לכפרים בטנזניה

צוות אפריקה, מהנדסים ללא גבולות תל אביב חזרו ממשלחת לטנזניה לפני בחודש וחצי.

אופיר ענבר, ראש הצוות ודוקטורנט בבית הספר מספר:

המטרה שלנו היא לספק מי שתייה נקיים לאזורים כפריים באפריקה. הצוות מונה כ20 מתנדבים מרקעים שונים, ופועל באופן רציף משנת 2013 במחוז Babati שבצפון טנזניה בניסיון לסייע במציאת פתרונות ברי-קיימא להנגשת מים ראויים לשתייה לתושבי האזור. תושבי המחוז סובלים כיום ממחסור חמור במי שתייה נקיים, דבר המשפיע ישירות על בריאותם.

הפתרון שאנו מציעים הוא מערכות לאיסוף מי גשמים, אשר מספקות מים נקיים לשתייה לאורך השנה ללא עלות ובאופן בר-קיימא. עד כה הותקנו ביחד עם הקהילה 7 מערכות בבתי הספר באזור, אשר מספקות מים עבור למעלה מ-3,000 ילדים ואנשי צוות.

אנו עובדים בשיתוף מלא עם הקהילות המקומיות, תוך הטמעת תוכנית חינוכית המדגישה את החשיבות שבצריכת מים נקיים ושמירה על היגיינה.

אנו מתרחבים ורוצים להגיע לבתי ספר נוספים בהם אין גישה למי שתייה נקיים. המשלחת הקרובה מתוכננת לצאת לצפון טנזניה באפריל 22. אנחנו מתכוונים לבנות מערכות נוספות שיספקו מי שתייה ליותר מ1500 ילדים ואנשי צוות.

מוזמנים לקרוא על הפעילות שלנו:

- אתר >

- לינקדאין >