נפתח מרכז המידע האטמוספירי והקלימטולוגי הישראלי - IACDC

מרכז ידע חדש בנושאי אקלים ואטמוספירה

נפתח מרכז המידע האטמוספירי והקלימטולוגי הישראלי - IACDC

המקור החדש לנתונים אטמוספריים ואקלימיים!

אנו שמחים להודיע על פתיחת מרכז מידע חדש - מרכז המידע האטמוספירי והקלימטולוגי הישראלי IACDC, במימון משרד המדע, באוניברסיטת תל-אביב.

המרכז נועד לעזור לחוקרים בתחומי האקלים והאטמוספירה באמצעות מתן גישה קלה לנתונים מפרויקטים בכל העולם, כולל מידע ממודלים, ומדידות מתחנות.

המרכז בראשות פרופ' פנחס אלפרט ופרופ' נילי הרניק ובניהולה של מעיין רוטשטיין, כולם מהחוג לגיאופיזיקה בביה"ס למדעי כדור הארץ, באוניברסיטת תל-אביב.

גישה למידע דרך IACDC

חוקרים יכולים לגשת למערכי-מידע רבים ישירות מהאתר, ולהוריד את כל הנתונים באותה שיטה, וכך לחסוך את הזמן שנדרש לאתר מידע, ולהבין כיצד להשיג אותו.

למידע שאין לנו במרכז, טופס ההזמנה מאפשר לחוקרים להזמין את הנתונים, וצוות המרכז יבצע את ההורדה עבורם.

נתונים מישראל ואזור המזרח התיכון

בנוסף למערכי מידע מהעולם, המרכז עושה מאמץ מיוחד לאגור נתונים יחודיים לישראל, ולאפשר גישה אליהם. למשל נתוני מודלים אזוריים, דיווחים היסטוריים, ומדידות בתחנות.

נתונים יחודיים למרכז

ניתן למצוא במרכז נתונים יחודיים, בפרט, מאגר נתוני מסלולי ציקלונים. המאגר כולל את כל הציקלונים שזוהו בשנים 1980-2016 בים התיכון, ואת הנתיבים שלהם.

מרכז IACDC - עבור הקהילה כולה

ב IACDC אנו משתדלים לשרת את כל הקהילה, ומזמינים חוקרים מתחומי האטמוספירה ומדעי האקלים ליצור איתנו קשר, לשלוח משוב, שאלות, ובמיוחד להביא לתשומת ליבנו אילו מערכי מידע ישרתו בצורה המיטבית את החוקרים בתחום.

פרטים נוספים אפשר למצוא באתר המרכז וניתן לקבל ישירות בדוא"ל.