ספר חדש לצוות המחקר של המעבדה לעיצוב עירוני בראשות ד"ר טלי חתוקה

שמו של הספר: "ארץ גנים"

ספר חדש לצוות המחקר של המעבדה לעיצוב עירוני בראשות ד"ר טלי חתוקה

הספר שלישי ואחרון בטרילוגיה על הנוף הבנוי בישראל. בספר הראשון, "שכונה-מדינה", נחקרו היחסים התלויים בין המדינה והאזרחים בסביבות המגורים. בספר השני, "עיר-תעשייה", ניבחנו סביבות העבודה של תושבי העיר, במיוחד היחסים הגלויים והסמויים בין העיר והתעשייה בסביבות העבודה.

 

"ארץ-גנים" הוא ספר אופטימי. למרות הביקורת בספר על תכנון פיתוח השטחים הפתוחים בעיר בישראל, על ההבדלים החברתיים-כלכליים בין רשויות, על המתחים בין קבוצות ועל מאבקי הכוח בתוך הרשות, ברוב ערי ישראל קיימת מודעות לחשיבותם של הגנים והפארקים בעיר, ורשויות רבות משקיעות הון רב בתחזוקה של מרחבים אלו. הספר כולל שלושה חלקים עיקריים. חלק ראשון הוא מיפוי של הזיקה, המחקר והפרקטיקה של תכנון נוף בעיר. חלק שני הוא מיפוי של מערכת השטחים הפתוחים בערים ברחבי הארץ. חלק שלישי מציע כיוון מחשבה לפיתוח עתידי של המרחבים הפתוחים בעיר.

 

מטרת הספר אינה להציע מחקר מעמיק וסדור של הנוף בעיר הישראלית אלא מיפוי ראשוני של מגמות התכנון של השטחים הפתוחים בעיר כשיקוף של תרבות המקום. לפיכך, הניתוח מתמקד במרחבים הציבוריים בעיר, הן ברמה המערכתית (כיצד מפוזרים השטחים הפתוחים בעיר ומה היחסים ביניהם) והן ברמה המקומית (כיצד הם מעוצבים ונחווים). זהו המתח שמעצב את המופע של הנוף בעיר. באמצעות היכרות עם המגמות הבולטות בעיצוב השטחים בערי ישראל ננסה להבין, מה הגנים הציבוריים מציעים לנו, תושבי העיר? כיצד הם משפיעים עלינו? באיזה סדר יום הם מעוגנים? האם יש מקום להטעין אותם בתכנים נוספים? 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>