ברכות לדוקטורנטים מריה מקריניץ ותמיר אדמון מבית הספר לכימיה על זכייתם בפרס על עבודה מדעית פורצת דרך בכימיה ע"ש אביטל וערן רבני

מריה מקריניץ (מקבוצת פרופ' אמיר גולדבורט) ותמיר אדמון (מקבוצת פרופ' יעל רויכמן) הם דוקטורנטים במחלקה לכימיה פיזיקלית

דוקטורנטים מריה מקריניץ ותמיר אדמון מבית הספר לכימיה

מאמרה של מריה עוסק בשיטות עקיפות בתהודה מגנטית גרעינית למדידת זמן הדעיכה האופייני של המומנט המגנטי של גרעיני אטומים בחומרים במצב מוצק, לדוגמא הלוגנים, מתכות, וחנקן. התוצאה היא יכולת ספקטרוסקופית לאפיין גרעינים רבים שלא היו ניתנים למדידות מעין אלו בעבר.

מאמרו של תמיר עוסק בבניית מכונת אינפורמציה ניסיונית אשר מאפשרת חיסכון באנרגיה מכאנית. ככל שהמכונה עובדת לאט יותר יעילות המרת האינפורמציה לאנרגיה גדולה יותר.