תחרות הבינלאומית במתמטיקה 2016 (IMC)

04 אוגוסט 2016
תחרות הבינלאומית במתמטיקה 2016 (IMC)

בתחרות הבינלאומית במתמטיקה לסטודנטים שהתקיימה בבלגאויבגרד, בולגריה, השתתפה נבחרת ישראל ודורגה במקום ה-2 בעולם מתוך 72 האוניברסיטאות אשר השתתפו בתחרות, אחרי המכון לפיזיקה וטכנולוגיה של מוסקבה. ארבעת חברי הנבחרת הם תום קלוורי ודור שמויש מאוניברסיטת תל אביב, גיא קפון מאוניברסיטת בר-אילן ועשהאל רייטר מהטכניון. הארבעה הבטיחו את השתתפותם בנבחרת בזכות זכייתם במקומות הראשונים בתחרות המתמטיקה הארצית שהתקיימה בחודש אפריל 2016 באוניברסיטת תל אביב במימון חברת פיינאל.

בדירוג האישי דורג תום קלוורי במקום ה- 4 מבין 320 הסטודנטים שהשתתפו בתחרות, וזכה בתואר  Grand First Prize, דור שמויש זכה במקום 6-7, גיא קפון במקום ה- 9 ועשהאל רייטר במקום 72-81.

מאמן הנבחרת הוא לב רדזיוילובסקי תלמיד דוקטורט בבית הספר למדעי המתמטיקה באוניברסיטת תל אביב.