סוג האירוע

גיאופיזיקה וגיאולוגיה

מדעי האטמוספירה

מדעים פלנטריים

סמינר מחלקתי בגאוגרפיה וסביבת האדם: על הבעיות הגדולות והבעיות הקטנות של פלסטיק בים

פרופ׳ נעה שנקר, ביולוגית ימית, המחלקה לזואולוגיה, מדעי החיים, אוניברסיטת תל אביב

24 בדצמבר 2019, 14:15
בניין יד אבנר, אולם 115
סמינר מחלקתי בגאוגרפיה וסביבת האדם

תקציר:

כ-8 מיליון טונות פלסטיק שאנו צורכים מגיע בכל שנה לאוקיינוסים. כ-80 אחוז מכלל הזיהום הימי מקורו במוצרי פלסטיק. זיהומי פלסטיק בים והנזק שהם גורמים לסביבה הימית ולבעלי החיים הם נושא בוער בתחום ההגנה על הסביבה.

מחקר שנעשה ע"י קבוצות המחקר של פרופ' נועה שנקר ופרופ' דרור אבישר גילה חלקיקי פלסטיק בחסרי חוליות ימיים בכל הנקודות שנבדקו לאורך חופי ישראל. בנוסף, התגלו תוספי פלסטיק מסוג פתלאטים בחלק מאתרי המחקר. ממצאים אלו מעוררים דאגה וממחישים את הצורך בעריכת מחקרים נוספים שיתרמו להבנת היקף זיהום הפלסטיק באזורנו והשפעתו על החי הימי.

מרכז הסמינר: פרופ' דרור אבישר