סוג האירוע

בניין יד אבנר, אולם 115
סמינר מחלקתי בגאוגרפיה וסביבת האדם

תקציר:

כדור הארץ נראה מהחלל בצבע כחלחל ולכן נקרא גם "הפלנטה הכחולה" אולם הצבע הניכר לעין אינו הצבע שניתן לקבל באמצעות חישנים  הרגישים לאור השמש או כדור הארץ עצמו.  ההתבוננות על כדור הארץ ממרחק היתה מאז ומתמיד חשובה לאדם והיכולת לעשות זאת  נתמכה על ידי הטכנולוגיות שהיו קיימות בכל עת ראשיתה בתצפיות מעל אזורים גבוהים ןהמשכה בפיתוחים טכנולוגי מתמשך. בעידן המהפכה התעשיתית הרביעית – כאשר ההתפתחות הדיגיטלית בשיאה,  היכולת לראות את כדור הארץ בצורות שונות מהמקובל, ממריאה לשחקיםץ אפשרויות אלה מאפשרות  אסוף מידע רב ערך אודות כדור הארץ אשר מאפשר לפתוח אופקים חדשים. בהרצאה זו נסקור את ההתפתחות הטכנולוגית שהביאה אותנו לתקופה הנוכחית המתאפיינת  בעליה אקספוננסציאלית של יכולות טכנלוגיים כגון: מכשירים אךקטוראופטיים,  פלטפורמות נשאיה  ואנליזה וארכוב של מסדי נתונים ענקיים.  נרחיב בנושא הראיה הממחושבת הספקטרלית ונסקור את יכולתה  הנוכחית כפי שהיא באה לידי ביטוי בנושאים שונים. נביא מידע חדש אודות משימות חלל של סוכניות בין לאומיות בנושא הספקטרלי המרחבי ונדגים  את היכולות שפותחה  במעבדה לחישה מרחוק בחוג לגיאוגרפיה בנושא זה אשר מהווה את אחד המרכזים הנחשבים בעולם לחישה מרחוק היפרספקטרלית של כדור הארץ.

מרכזת הסמינר: ד"ר טלי חתוקה