סוג האירוע

בחר הכל

קולוקוויום

סמינרים

כנסים וימי עיון

הרצאות לקהל הרחב

ימים פתוחים וייעוץ

טקסים ואירועים מיוחדים

תחום האירוע

בחר הכל

החוג למדעי כדור הארץ

גיאופיזיקה וגיאולוגיה

מדעי האטמוספירה

מדעים פלנטריים

סמינר מחלקתי בגאוגרפיה וסביבת האדם

PHD presentations towards the defense: משה מנדלמילך וניר פולמן

18 במאי 2021, 14:15 
 
סמינר מחלקתי בגאוגרפיה וסביבת האדם

ניר פולמן:

ניר פולמן

Title: Smart parking management in heterogeneous urban spaces: Theoretical models, serious games and agent-based simulations

 

Abstarct: Excessive search for a vacant parking place in city centers increases road congestion, air pollution, consumption of fuel and time waste. I combine urban traffic modeling with experimental research to study the core problems of urban parking search and propose operational solutions that are advantageous to traditional parking management approaches. In the first of three projects, I applied a Serious Computer Game to explore drivers' parking choices. Based on experiment outcomes, I fitted a model of parking behavior that merges actuarial parametric survival and biased random-walk approaches. In the second project, I proposed a spatially-explicit method for approximating the parking search time near a given destination, based on high-resolution data of parking demand and supply. I verified the method by comparing its outcomes to the estimates obtained with an agent-based model of on-street parking search.  In the final project I developed a GIS-based algorithm for establishing parking prices that guarantee a predetermined uniform level of occupation over an area. I present the recent application of these methods for advising the municipalities of Tel Aviv and Jerusalem on parking planning and management.

 

 

 

 

משה מנדלמילך

משה מנדלמילך

כותרת: מיפוי סטאטוס ניוטריאנטים בחברות צומח ים-תיכוני באמצעות טכנולוגיות מבוססות חישה מרחוק

תקציר: עבודת דוקטורט זו, התמקדה בפיתוח טכניקות של חישה מרחוק להערכת ריכוזי החנקן והזרחן במיני צומח ים-תיכוניים מעוצים בישראל. בנוסף, פותחה כחלק ממחקר זה שיטת מיון לא מכוונת למיני צומח ים-תיכוניים מעוצים. המטרה העיקרית של מחקר זה הייתה למצוא את אורכי הגל הקורלטיביים עבור מולקולות נושאות חנקן ונושאות זרחן במיני צומח ים-תיכוניים מעוצים נבחרים. 

 

חומרי הזנה )מינרלים שונים( של צמחים הינם נושא מרכזי במחזור חיי הצמח. על מנת לגדול כראוי, צמחים זקוקים למינרלים שונים בכמות מספקת במהלך עונת הגידול. המינרלים החשובים ביותר לצמיחת צמחים הם חנקן ) N ( וזרחן ) P ( המסווגים כחומרי הזנה חיוניים ובסיסיים. חנקן הוא חומר ההזנה החשוב ביותר בצמחים.

 

חנקן מהווה מרכיב בסיסי לכל החלבונים לרבות: פיגמנטים פוטוסינתטיים )כלורופיל ואנזימים שונים(, הממלאים תפקיד חשוב בכל תהליכי הצמח. לעומת זאת, זרחן הוא חומר הזנה חיוני למחזור האנרגיה בצמח, מרכיב יסוד במולקולת NADPH וכן יש לו תפקיד מבני חשוב בחומצות גרעין יחד עם חנקן.

 

הערכה ביוכימית של ריכוזי החנקן והזרחן בצמחים מבוססת באופן מסורתי על דגימת שדה בשילוב אנליזות כימיות במעבדה. ניתוחים אלה יקרים, מוגבלים לאזור קטן, דורשים זמן רב ומכסים מספר מועט של פרטים של מיני צומח שונים. לכן, בניית מודלים של תכולת חומרי ההזנה בצמחים על בסיס ניתוחים אלו היא קשה.

 

חישה מרחוק ובעיקר ספקטרוסקופיה, מאפשרים מדידה של תכונות ביוכימיות של צמחים בצורה יעילה. כתוצאה מכך, כיום חיישנים היפרספקטרליים נפוצים בתחום החישה מרחוק והם יכולים לשמש לחיזוי ומיפוי חומרי הזנה שונים בעלווה באמצעות נתוני כימ ומטר יה רטובים.

 

במהלך מחקר הדוקטורט נעשה שימוש בטכנולוגיות מתקדמות של חישה מרחוק היפרספקטרלית וכן חישה מרחוק מולטיספקטרלית. מבחינת נתונים מולטיספקטרליים, נעשה שימוש במצלמה מולטיס פקטרלית ייעודית שהורכבה על רחפן י יעודי מסוג DJI Matrice pro-600 . בשטח נעשה שימוש בספקטרומטר שדה. הספקטרומטר מכסה את כלל הטווח של ספקטרום הקרינה האופטי של השמש, דבר המאפשר מדידה וזיהוי של מאפיניים ספקטרליים שונים בצמחים. הספקטרומטר היה החיישן ההיפרספקטרלי המרכזי, ששימש במהלך מחקר דוקטורט זה. בנוסף, נעשה שימוש בשני סוגים של חיישנים היפרספקטרליים מוטסים לאורך המחקר, במטרה לזהות מאפיינים ספקטרלים הקשורים למולקולות נושאות חנקן ולמולקולות נושאות זרחן בחורש ים תיכוני מעוצה.

 

במהלך המחקר, נעשה שימוש באלגוריתם המבוסס על לימוד מכונה במטרה לקבוע את אורכי הגל המתאימים ביותר להערכת ריכוזי החנקן והזרחן בעלים של מיני צומח ים תיכוניים מעוצים אופייניים. האלגוריתם פותח במעבדה לחישה מרחוק באוניברסיטת תל אביב. אלגוריתם זה, אפשר לזהות אורכי גל )בעיקר בליעות( שהם קורלטיביים לריכוז חנקן וזרחן במיני צ ומח ים-תיכוניים מעוצים.

 

ביחס לשיפור מיון מיני צומח ים- תיכוניים מעוצים פותחה במהלך מחקר דוקטורט זה שיטת מיון חדשה. שיטת המיון החדשה ) PCABC ( מאפשרת מיון בלתי מכוון של מינים אל ו על בסיס הדמאות היפרספקטרליות. השיטה נבדקה על בסיס נתונים של החיישן ההיפרספקטרלי המוטס AISFENIX מעל חורש ים תיכוני בהר חורשן, ישראל. תהליך ולידציה שבוצע בשטח מצא, כי אחוז הדיוק הכללי היה 91% .

 

 

מרכז הסמינר: פרופ' יצחק בננסון

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>