סוג האירוע

גיאופיזיקה וגיאולוגיה

מדעי האטמוספירה

מדעים פלנטריים

סמינר מחלקתי בגאוגרפיה וסביבת האדם: רווחת הציבור או סקטוריאליות: אתגר חדש לתכנון

ד"ר שלומית פלינט, Centre for Advanced Spatial Analysis - CASA, University College London - UCL

10 באפריל 2018, 14:15
בניין יד אבנר, אולם 115
סמינר מחלקתי בגאוגרפיה וסביבת האדם

תקציר:

המרחב העירוני מעוצב על ידי תחרות בין פרטים וחתירה מתמדת לשיתופי פעולה. חוקרים בתחום הגיאוגרפיה העירונית חקרו את השפעת שיתופי הפעולה על המרחב, וכיום רווחת התפיסה לפיה שתופי פעולה לא ישירים משקפים את הדמיון באופן בו אנשים שונים "קוראים" ומפרשים את המרחב העירוני, ואילו שתופי פעולה ישירים משקפים אינטרסים כלכליים מפורשים וארגון חברתי . לאורך השנים נבחנו שתופי פעולה אלו במודלים המכלילים החלטות נפרדות של פרטים ומסבירים את מידת ואופי הקונפליקטים בין הקבוצות.

הרצאה זו תציג את המנועים העיקריים של שינוי שכונה מאורגן, ותבחן את חולשותיהם של מוסדות התכנון אל מול התנהגות קבוצתית במרחב העירוני. נתונים ייחודיים שנאספו באמצעות סקרי שטח, ראיונות עם אנשי מפתח ושימוש במערכות ממ"ג מאפשרים לזהות מנגנונים של ארגון מרחבי בשלוש שכונות בישראל ובבריטניה. יחידים ומשפחות מצייתים לקוד חברתי עמוק של ארגון מרחבי, המכוון את בחירותיהם ומנחה את התנהגותם המרחבית. הערכת הקשיים של התכנון הליברלי אל מול התנהגות קבוצתית בשוק הדיור, שופכת אור על תהליכים דומים המתרחשים במרכזי ערים אחרות המאוכלסות בקבוצות אוכלוסייה מגוונות.

מרכזת הסמינר: ד"ר טלי חתוקה