סימפוזיון הפקולטה למדעים מדויקים: "המדעים המדויקים: מציתים את חידושי המחר"

אורח הכבוד בכנס: מר אייל ולדמן, יו"ר קבוצת האחזקות Waldo, מייסד ומנכ"ל לשעבר של חברת מלאנוקס טכנולוגיות

סימפוזיון הפקולטה למדעים מדויקים: "המדעים המדויקים: מציתים את חידושי המחר"

קהל רב, השתתף בשבוע שעבר,  בכנס שהתקיים באוניברסיטת תל אביב בנושא "המדעים המדויקים: מציתים את חידושי המחר". האירוע בחן את תפקידה המרכזי של הפקולטה למדעים מדויקים ע"ש ריימונד ובוורלי סאקלר באוניברסיטת תל אביב, בעיצוב עמודי היסוד של המדע והטכנולוגיה, ובהתמודדות עם אתגרי המאה ה-21.

 

רקטור אוניברסיטת תל אביב, פרופ' מרק שטייף, הדגיש בדברי הפתיחה, את ההשפעה העמוקה של ההתקדמות המדעית על החברה והטכנולוגיה ואת, חלקם של המדעים המדויקים בהנעת השינוי.

 

דיקאנית הפקולטה למדעים מדויקים, פרופ' טובה מילוא, הציגה את הפקולטה, והדגישה את מעמדה יוצא הדופן של הפקולטה ואת מחויבותה למצוינות. פרופ' מילוא התייחסה לאתגרים העומדים בפני הסטודנטים.יות והסגל המתמודדים.ות, בימים אלו, עם מלחמה ועם חרם אקדמי מזדחל, על ישראל. היא הדגישה בדבריה את החשיבות הרבה, בתמיכה פנימית ובתמיכה חיצונית בסטודנטים.יות ובחוקרים.ות וזאת, על מנת לשמר נורמאליות וחוסן, לטובת עתידה של ישראל.

 

פרופ' מיכל פלדמן, מבית הספר למדעי המחשב ע"ש בלווטניק, ראיינה את אייל וולדמן, חתן פרס ישראל ליזמות לשנת 2024 . וולדמן הביע גאווה עצומה על קבלת הפרס, וייחס אותו למאמצים המשותפים של אלפי עובדים.ות שעבדו עמו לאורך השנים. וולדמן הדגיש את התפקיד הקריטי של החדשנות והיזמות בחיזוק הכלכלה הישראלית, בציינו את תרומתו המשמעותית של יצוא ההיי-טק לישראל. וולדמן דיבר גם על תפקידה של הבינה המלאכותית בחיינו. הוא ציין, שהבינה המלאכותית חודרת לכל היבט קיומי של העולם המודרני, והופכת את הטכנולוגיה להכרחית יותר ויותר. הוא דיבר על הצורך בפיתוח חומרה חכמה יותר, ומהירה יותר, לצורך תמיכה ביישומים עתידיים. בנוסף הדגיש את החשיבות של השימוש בנתונים מאובטחים ואמינים ללמידת מכונה, כמו גם את החובה למנוע מניפולציות על תוצאות ה- AI לתועלת אישית.

 

הסימפוזיון כלל גם מספר הרצאות TED קצרות של חברי.ות סגל מובילים.ות, מהפקולטה למדעים מדויקים, שדנו באתגרים הטכנולוגיים והמדעיים בתחומם. בין הדוברים: פרופ' סהרון רוסט, מבית הספר למדעי המתמטיקה, שדיבר על "סטטיסטיקה בעידן הבינה המלאכותית" ,  פרופ' ליאור וולף, מבית הספר למדעי המחשב ע"ש בלווטניק, שדיבר על "בינה מלאכותית בשנת 2024: מה עדכני ומה צפוי?" , ד"ר בת-חן נחמיאס-בירן, מבית הספר לסביבה ולמדעי כדור הארץ ע"ש פורטר ובית הספר ללימודי חברה ומדיניות, שדיברה על "ניידות העתיד: אתגרים ויכולות חדשות" , פרופ' משה בן שלום, מבית הספר לפיזיקה ולאסטרונומיה שדיבר על "חומרים קוונטיים" ופרופ' יובל אבנשטיין שסקר  את המחקרים האחרונים בבית הספר לכימיה של אוניברסיטת תל אביב.

 

 

הקלטה של האירוע >

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>