סוג האירוע

בחר הכל

קולוקוויום

סמינרים

כנסים וימי עיון

הרצאות לקהל הרחב

ימים פתוחים וייעוץ

טקסים ואירועים מיוחדים

תחום האירוע

בחר הכל

החוג למדעי כדור הארץ

גיאופיזיקה וגיאולוגיה

מדעי האטמוספירה

מדעים פלנטריים

הרצאה לזכרו של פרופסור יהודה אייזנברג ז"ל: The Physics of Lavours: an Inexhaustible Source of Disconveries - Recent results from the LHCb experiment at CERN

פרופסור ג'ובאני פאסלבה, מנהל מחקר, המכון הלאומי לפיזיקה גרעינית, פירנצה, איטליה

06 ביוני 2021, 14:00 
Zoom: https://us02web.zoom.us/j/86403003697?pwd=TGcweVZzTEJmQUx6MWxoaE5vdDM4Zz09 
קולוקוויום בפיזיקה

Zoom: https://us02web.zoom.us/j/86403003697?pwd=TGcweVZzTEJmQUx6MWxoaE5vdDM4Zz09

 

Emilio Segre Distinguished Lectures in Physics of the Raymond and Beverly Sackler Foundation

 

Abstract: 

The physics of flavours studies the properties of the different quark and lepton species. It is a very exciting sector of the Standard Model whose study, for several decades, has been providing a wealth of discoveries. The advent of LHCb experiment at CERN opened new avenues to this field of particle physics, providing new exciting and intriguing observations as well as extremely precise tests of the Standard Model. In the colloquium some aspects of flavour physics will be illustrated in the light of recent results from LHCb, covering in particular precision tests of the Standard Model and unexpected discoveries of exotic hadrons like tetra- and penta-quarks.

 

 

מארגן האירוע: ד"ר מיכאל גלר

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>